Chiftele cu aroma de capere
PrinteazaChiftele cu aroma de capere din: chifla, lapte, ceapa, unt, carne tocata, oua, mustar, maghiran, patrunjel, sare, piper, ulei, capere si fileuri de sardele.
- 1 chifla veche de-o zi
- circa 75 ml lapte caldut
- 1 ceapa
- 60 g unt
- 600 g carne tocata mixta
- 5 oua
- 1 lingura mustar
- 1 lingurita maghiran uscat
- 4 linguri patrunjel tocat
- sare
- piper
- 4 linguri ulei
- 1 lingura capere
- 2 fileuri de sardele
Mod de preparare:
Chifla se înmoaie în lapte. Se curăţă ceapa şi se toacă; se căleşte într-o lingură de unt încins. 2 Se frământă carnea tocată cu pâinea stoarsă, 1 ou, muştar, ceapă, maghiran şi 2 linguri de pătrunjel. Se sărează şi se piperează; se modelează din această compoziţie cea 8 chiftele mici, se presează şi se prăjesc în 2 linguri de ulei, la foc mijlociu, cea 4-5 min. pe fiecare parte.
Restul de unt se aşază într-un bol. Se toacă sardelele scurse şi caperele şi se înglobează în unt, împreună cu restul de pătrunjel. Se aşază pe chifteluţe câte o porţie mică din acest amestec şi se lasă să se topească. In restul de ulei încins se prăjesc 4 ouă ochiuri, se sărează şi se servesc împreună cu chifteluţele.
Chiftele cu aroma de capere
Pofta buna!
ma tenteaza sa fac niste chiftele deseara
Ce pofta mi-ai facut de chiftele
caperele in chiftele au un gust foarte bun
Chiftelele imi plac, dar aroma de capere ?!? Prefer chiftelele simple