Chiftele cu bulgur, pasta de tomate si menta
PrinteazaChiftele cu bulgur, pasta de tomate si menta din: bulgur, supă de legume, ulei de măsline, pastă groasă de tomate, pastă de ardei, sumac, chimen, coriandru, ienibahar şi piper negru, mentă verde, pătrunjel verde, ceapă verde.
- 350 g bulgur cu granulaţie fină
- 250 ml supă de legume
- 50 ml ulei de măsline
- 1 lingură pastă groasă de tomate
- 1 lingură pastă de ardei
- 1 linguriţă sumac
- câte 1 vârf de cuţit chimen, coriandru, ienibahar şi piper negru, toate măcinate fin
- 2-3 fire mentă verde
- 1 legătură pătrunjel verde
- 2 fire ceapă verde
Mod de preparare:
Pui bulgurul într-un castron şi îl opăreşti cu supa fierbinte de legume. Acoperi vasul şi laşi bobiţele.să se umfle, timp de 1 oră. Tai mărunt frunzele de mentă şi de pătrunjel.
Dacă bulgurul nu a absorbit toată cantitatea de lichid, scurgi supa şi amesteci bobiţele hidratate cu uleiul, pasta de ardei şi de tomate, ceapa verde fin tocată, verdeţurile şi condimentele.
Sărezi compoziţia după gust şi omogenizezi, după care laşi amestecul în frigider pentru 10 minute.
Cu mâinile umede sau unse cu puţin ulei, formezi sfere de mărimea unei caise, cărora le dai formă lunguiaţă, de chifteluţe şi le aşezi pe un platou cu frunze de salată verde.
Le consumi imediat. Sfatul nostru: Prepară doar cât se consumă la o masă, întrucât dacă stau în contact cu aerul, boabele aflate la suprafaţă se vor usca.
La magazinele cu produse orientale găseşti amestec de condimente pentru carne tocată, dar şi o pastă foarte consistentă de ardei şi tomate.
Chifteluţele au un gust plăcut şi sunt uşor de digerat. Le poţi servi ca atare sau ca garnitură la peşte.
Chiftele cu bulgur, pasta de tomate si menta
Pofta buna!