Chiftele cu capsuni
PrinteazaChiftele cu capsuni din: lapte, drojdie, ulei, zahar, sare, faina, oua, capsuni, banane, mascarpone, rom, zahar pudra.
- 125 ml lapte
- 20 g drojdie
- 25 ml ulei
- 3 linguri zahăr
- 2 prize de sare
- 300 g făină
- 1 ou
- 1 gălbenuş
- 200 g căpşuni
- 150 g banane
- 500 g mascarpone
- 2 linguri rom
- zahăr pudră pentru presărat
Mod de preparare:
Incălziţi laptele la temperatura corpului, fărâmiţaţi şi adăugaţi drojdia. Adăugaţi uleiul, o lingură de zahăr şi sare şi amestecaţi bine. Lăsaţi compoziţia acoperită 15 minute la dospit într-un loc cald.
Adăugaţi făina şi oul şi frământaţi totul ca să devină un aluat uniform. Acoperiţi aluatul şi mai lăsaţi-l să dospească 40 de minute într-un loc cald.
Frământaţi aluatul şi tăiaţi-l în 8 bucăţi. Formaţi bulgări şi faceţi o gaură în mijlocul fiecăruia ca să formeze un covrig. Lăsaţi din nou să stea 20 de minute.
Preîncălziţi cuptorul la 200 °C în avans şi puneţi hârtie de copt în tavă.
Amestecaţi restul de zahăr cu 3 litri de apă şi puneţi la fiert. Puneţi câte două chifle în apă şi fierbeţi-le 2 minute pe fiecare parte. Lăsaţi-le să se scurgă pe un grătar.
Puneţi chiflele în tava de copt, ungeţi-le cu gălbenuş şi daţi-le 25 de minute la copt pe raftul din mijloc al cuptorului.
Spălaţi căpşunile, lăsaţi-le la uscat şi tăiaţi-le în felii. Faceţi un piure din banane şi amestecaţi-l cu crema mascarpone şi rom până devine cremos.
Tăiaţi chiflele răcite în două şi ungeţi-le cu cremă. Puneţi căpşuni deasupra. Uniţi jumătăţile şi decoraţi-le cu cremă, căpşuni şi zahăr vanilat.
Chiftele cu capsuni
Pofta buna!