Chiftele cu cartofi si rozmarin

Printeaza

Chiftele cu cartofi si rozmarin din: cartofi, oua, parmezan, sare, piper, rozmarin, ulei.

Ingrediente:Chiftele cu cartofi si rozmarin

  • 1 kg cartofi
  • 3 ouă mari
  • 2 linguri parmezan ras
  • 1 linguriţă sare
  • 1 linguriţă piper
  • 1/2 linguriţă rozmarin tocat
  • 100 g pesmet
  • ulei pentru prăjit

 

Mod de preparare:

Fierbe cartofii în coajă. Decojeşte-i şi zdrobeşte-i ca pentru piure. Adaugă două ouă, parmezanul, sarea, piperul şi rozmarinul tocat. Amestecă să se omogenizeze.

Modelează chiftele rotunde, dă-le prin oul bătut cu puţină sare, apoi prin pesmet. Prăjeşte-le în ulei încins până devin aurii.

Scoate-le pe un şervet absorbant si serveste-le calde.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.