Chiftele cu cartofi si rozmarin
PrinteazaChiftele cu cartofi si rozmarin din: cartofi, oua, parmezan, sare, piper, rozmarin, ulei.
- 1 kg cartofi
- 3 ouă mari
- 2 linguri parmezan ras
- 1 linguriţă sare
- 1 linguriţă piper
- 1/2 linguriţă rozmarin tocat
- 100 g pesmet
- ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Fierbe cartofii în coajă. Decojeşte-i şi zdrobeşte-i ca pentru piure. Adaugă două ouă, parmezanul, sarea, piperul şi rozmarinul tocat. Amestecă să se omogenizeze.
Modelează chiftele rotunde, dă-le prin oul bătut cu puţină sare, apoi prin pesmet. Prăjeşte-le în ulei încins până devin aurii.
Scoate-le pe un şervet absorbant si serveste-le calde.
Pofta buna!