Chiftele cu dovlecel, ciuperci si mazare
PrinteazaChiftele cu dovlecel, ciuperci si mazare din: dovlecel, ciuperci, ardei gras galben, ceapă verde, cartof, morcov, boabe mazăre, ouă, făină, praf de copt, sare, piper, ulei.
- 1/2 dovlecel
- 2 ciuperci
- 1/2 ardei gras galben
- 2-3 fire ceapă verde
- 1 cartof fiert
- 1 morcov
- 100 g boabe mazăre
- 2 ouă
- 2 linguri făină
- 1/2 praf de copt
- sare
- piper
- ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Razi dovlecelul, îl storci bine, dai morcovul şi cartoful fiert prin răzătoarea mare, tai cubuleţe ciupercile şi ardeiul gras, firele de ceapă verde le tai rondele, iar mazărea o zdrobeşti ca pentru piure.
Combini totul cu două ouă, două linguri de făină amestecate cu praful de copt, sare şi piper.
Formezi chiftelele şi le prăjeşti bine pe ambele părţi.
Le scoţi pe un şervet absorbant şi le serveşti imediat, cu sos de care vrei.
Chiftele cu dovlecel, ciuperci si mazare
Pofta buna!