Chiftele cu fulgi de ovaz, nuci si ardei
PrinteazaChiftele cu fulgi de ovaz, nuci si ardei din: fulgi de ovăz, nuci măcinate, ardei gras roşu, cepe, apa, usutroi, oregano, cimbru, maghiran, sare, ulei, condiment din legume uscate, chifle.
Ingrediente:
- 500 g fulgi de ovăz
- 150 g nuci măcinate
- 1 1/2 ardei gras roşu
- 2 cepe
- 7 ceşti apă
- 4-5 căţei de usturoi
- 1 linguriţă oregano
- cimbru
- maghiran
- sare
- 2 linguri ulei
- 2 linguri condiment din legume uscate
- 10 chifle
Mod de preparare:
Cureţi, speli şi toci mărunt ceapa, usturoiul şi ardeiul. Pui la fiert apa împreună cu condimentul din. legume.
Când clocoteşte, adaugi ceapa mărunţită, după 2 minute, ardeii, iar după alte 3 minute, fulgii de ovăz. Amesteci încontinuu timp de 5 minute, apoi iei vasul de pe foc şi pui nucile măcinate.
Sărezi şi condimentezi amestecul, apoi îl acoperi pentru 30 de minute, timp în care fulgii de ovăz se înmoaie bine şi se umflă.
Cu mâinile unse cu ulei, formezi sfere pe care le aplatizezi şi le aşezi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Le coci timp de 15 minute pe o parte, apoi le întorci pe cealaltă parte, pentru alte 15 minute. Serveşti burgerii pe jumătăţi de chifle, cu frunze de salată, rondele de ceapă şi roşii.
Chiftele cu fulgi de ovaz, nuci si ardei
Pofta buna!