Chiftele cu gutui
PrinteazaChiftele cu gutui din: chiftele, carne cu os, usturoi, gutui, menta, bulion, lamaie, zahar, sare, piper, ulei.
- 30 chiftele deja preparate
- 1,5 kg carne cu os
- 9 căţei usturoi pisat
- 3 kg gutui
- 7 linguri mentă uscată
- 2 linguri bulion
- sucul de la 1 lămâie
- 1 lingură zahăr
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare:
Se fierbe carnea cu os şi în supa rezultată se pun gutuile, bine spălate, curăţate de coajă şi sâmburi, tăiate felii subţiri, piperul, sarea, sucul de lămâie, menta şi zahărul.
Se lasă la foc potrivit până ce gutuile se înmoaie şi se adaugă chiftelele. Se lasă să fiarbă, la foc mic, timp de un sfert de oră. Se servesc calde, cu garnitură de ardei gras, tăiat rondele.
Pofta buna!