Chiftele cu lapte batut
PrinteazaChiftele cu lapte batut din: chiftele, lapte batut, carne, usturoi, orez.
- 30 chiftele deja preparate
- 3 l lapte bătut
- 1 kg carne fiartă şi apoi tocată
- 9 căţei usturoi pisat
- 1 pahar orez, fiert
- 2 albuşuri
- 1 lingură tarhon (mentă) uscat
- 2 cepe mijlocii
- piper
- sare
Mod de preparare:
Se bat spumă albuşurile cu laptele bătut şi se lasă un clocot pe foc. Se adaugă carnea fiartă şi zeama în care a fiert. Se pun usturoiul pisat, sarea şi menta şi se amestecă bine.
Se lasă să capete o oarecare consistenţă şi se toarnă peste chiftelele puse într-o tavă de cuptor. Se lasă la foc mic aproximativ un sfert de oră.
Se servesc calde, cu salată verde si orez fiert.
Pofta buna!