Chiftele cu nuca rasa
PrinteazaChiftele cu nuca rasa din: carne, arpacas, ceapa, chimen, piper, sare, carne tocata, tahina, lamaie, nuca, boia, apa.
- 1 kg carne fără grăsime
- 4 pahare arpacaş fin
- 2 cepe
- chimen
- piper
- sare
Umplutura:
- 1 kg carne tocată de vită (oaie)
- 2 pahare tahina
- sucul de la 6 lămâi
- 1 pahar miez de nucă pisată
- 1 linguriţă boia de ardei dulce
- 1 pahar apă cu sare
- piper
- sare
Mod de preparare:
Carnea, arpagicul şi ceapa se dau de două ori prin maşina de tocat. Se sărează, se piperează, se adaugă aproximativ o jumătate de linguriţă de chimen şi se frământă bine, până ce se omogenizează.
Se prepară mici bile din acest amestec. Se pun la fiert în apă clocotită, lăsându-se aproximativ douăzeci de minute, după care se scot cu o strecurătoare şi se lasă la scurs.
Se aşează pe platoul de servire. Separat, se amestecă într-un vas apă puţin sărată, suc de lămâie, nucă rasă, boia de ardei, piper (şi sare, dacă mai este nevoie). Sosul obţinut se toarnă peste chiftele, cât sunt calde.
Pofta buna!