Chiftele cu nuci
PrinteazaO reteta de chiftele cu carne tocata mixta, nuci macinate, oua, ketchup, sare, piper, si 2 linguri rase de unt.
- 100 g nuci măcinate
- 500 g carne tocată mixtă
- 2 linguri rase de ketchup de roşii
- 2 ouă
- sare
- piper negru măcinat
- 16 jumătăţi de miez de nucă
- 2 1inguri rase de unt
Mod de preparare:
Se face un amestec de nuci, carne tocată, ketchup şi ouă. Acesta se condimentează cu sare şi piper.
Din compoziţia de carne tocată se formează, cu mâinile umede 12 chiftele şi în fiecare se aşază 1 jumătate de miez de nucă.
Grăsimea de unt se pune într-o tigaie la încins şi se prăjesc în ea chiftelele pe ambele părţi câte 5 minute. Se consumă cu salată de cartofi.
Poftă bună!