Chiftele cu orez si bucuioc

Printeaza

Chiftele cu orez si bucuioc din: orez, unt, rosii, oua, pesmet, busuioc, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Chiftele cu orez si bucuioc

  • 500 g orez cu bob rotund
  • 30 g unt
  • 2-3 roşii uscate, conservate în ulei
  • 3 ouă
  • pesmet
  • 5-6 frunze busuioc proaspăt
  • ulei pentru prăjit
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Orezul se pune la fiert în 1,2 litri apă cu un praf de sare. Se lasă la fiert 15 minute, timp în care se taie mărunt roşiile şi busuiocul şi se amestecă.

In orezul fiert se pune unt, se amestecă şi se întinde pentru a se răci.

Se iau 2-3 linguri de orez răcit, se modelează între palme, se face un gol unde se pune compoziţia cu roşii, se remodelează, se trec prin ouă şi pesmet şi se prăjesc.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.