Chiftele cu orez si bucuioc
PrinteazaChiftele cu orez si bucuioc din: orez, unt, rosii, oua, pesmet, busuioc, ulei, sare, piper.
- 500 g orez cu bob rotund
- 30 g unt
- 2-3 roşii uscate, conservate în ulei
- 3 ouă
- pesmet
- 5-6 frunze busuioc proaspăt
- ulei pentru prăjit
- sare
- piper
Mod de preparare:
Orezul se pune la fiert în 1,2 litri apă cu un praf de sare. Se lasă la fiert 15 minute, timp în care se taie mărunt roşiile şi busuiocul şi se amestecă.
In orezul fiert se pune unt, se amestecă şi se întinde pentru a se răci.
Se iau 2-3 linguri de orez răcit, se modelează între palme, se face un gol unde se pune compoziţia cu roşii, se remodelează, se trec prin ouă şi pesmet şi se prăjesc.
Pofta buna!