Chiftele cu oua batute
PrinteazaChiftele cu oua batute din: chiftele, carne tocata, ceapa, seminte de brad, migdale amare, nuca, oua, ulei, sare, piper.
- 20 chiftele deja preparate
- 500 g carne tocată
- 1 ceapă tăiată mărunt
- 1 lingură de seminţe de brad prăjite în ulei
- 1 lingură migdale amare prăjite în ulei
- 1 lingură miez nucă pisată
- 6 ouă
- ulei pentru prăjit
- sare
- piper
Mod de preparare:
Intr-un vas cu ulei bine încins, se prăjesc laolaltă ceapa tăiată mărunt şi carnea. Când este aproape făcută, se adaugă seminţele de brad, migdalele amare, sarea, piperul şi miezul de nucă şi se amestecă totul foarte bine.
Se unge o tavă de cuptor cu ulei şi se aşează chiftelele în ea, tumându-se uniform, în toată tava, amestecul obţinut anterior. Se bat ouăle cu sare şi piper şi se toarnă deasupra.
Se lasă tava la cuptor, la foc slab, până ce ouăle s-au prăjit, căpătând aspectul unei omlete.
Se servesc calde, cu pătrunjel proaspăt, tocat mărunt.
Pofta buna!