Chiftele cu oua si carne

Printeaza

Chiftele cu oua si carne din: oua, carne, mustar, condimente, boia, faina, pesmet, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Chiftele_cu_oua_si_carne

  • 5 ouă fierte
  • 1 ou crud
  • 500 g carne de pasăre tocată fin (curcan, pui)
  • 1 lingură de muştar dijonez
  • condimente la alegere (cimbru, praf de usturoi)
  • 1 linguriţă rasă de boia (iute sau dulce)
  • 100 g făină
  • 200 g pesmet
  • salată creaţă (pentru decor)
  • ulei de prăjit
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Decojeşte ouăle fierte şi dă-le prin făină. Lasă-le deoparte. Bate oul crud cu muştarul până obţii o maioneză subţire.

Imparte carnea în cinci sfere, pe care le întinzi pe o folie alimentară unsă cu puţin ulei. Aşază fiecare ou fiert pe câte un disc de carne. Strânge folia astfel încât carnea să învelească oul ca o sferă.

Dă sferele prin amestecul de ou şi muştar, apoi prin pesmetul amestecat cu boia şi condimentat după gust. Prăjeşte-le în ulei încins până se rumenesc uniform.

Scoate-le pe un şervet de hârtie care să absoarbă excesul de grăsime. Serveşte chifteluţele cu salată.

Chiftele cu oua si carne

Chiftele_cu_oua_si_carne

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.