Chiftele cu oua si carne
PrinteazaChiftele cu oua si carne din: oua, carne, mustar, condimente, boia, faina, pesmet, ulei, sare, piper.
- 5 ouă fierte
- 1 ou crud
- 500 g carne de pasăre tocată fin (curcan, pui)
- 1 lingură de muştar dijonez
- condimente la alegere (cimbru, praf de usturoi)
- 1 linguriţă rasă de boia (iute sau dulce)
- 100 g făină
- 200 g pesmet
- salată creaţă (pentru decor)
- ulei de prăjit
- sare
- piper
Mod de preparare:
Decojeşte ouăle fierte şi dă-le prin făină. Lasă-le deoparte. Bate oul crud cu muştarul până obţii o maioneză subţire.
Imparte carnea în cinci sfere, pe care le întinzi pe o folie alimentară unsă cu puţin ulei. Aşază fiecare ou fiert pe câte un disc de carne. Strânge folia astfel încât carnea să învelească oul ca o sferă.
Dă sferele prin amestecul de ou şi muştar, apoi prin pesmetul amestecat cu boia şi condimentat după gust. Prăjeşte-le în ulei încins până se rumenesc uniform.
Scoate-le pe un şervet de hârtie care să absoarbă excesul de grăsime. Serveşte chifteluţele cu salată.
Chiftele cu oua si carne
Pofta buna!