Chiftele cu oua
PrinteazaChiftele cu oua din: carne de vita, arpacas, ceapa, oua, apa, sare, piper.
- 1 kg carne de vită
- 6 pahare arpacaş fin
- 2 cepe mijlocii
- 14 ouă fierte, tăiate sferturi
- apă de la frigider
- sare
- piper
Mod de preparare:
Carnea se trece de două ori prin maşina de tocat. Separat, se trec o singură dată prin maşina de tocat, arpacaşul şi ceapa. Se amestecă bine arpacaşul, ceapa şi carnea, adăugându-se ulterior sarea, chimenul şi piperul.
Se omogenizează şi se fac mici bile, cu mâinile bine umezite în apă de la frigider. Se scobesc în interior şi se încorporează sferturile de ou. Se închid şi se pun la prăjit într-un vas cu ulei încins, având grijă să nu se atingă între ele.
După ce s-au rumenit frumos, se aşează pe un platou întins.
Se pot servi reci sau calde, cu garnitură de salată verde sau lapte bătut fn amestec cu usturoi pisat.
Pofta buna!