Chiftele cu peste si usturoi
PrinteazaChiftele de peste cu usturoi din: file de peste, usturoi, cartofi, morcov, ceapa, ou, verdeata, pesmet, sare, piper.
- 300 g file de peşte
- 2 căţei de usturoi
- 2 cartofi
- 1 morcov
- 1 ceapă mică
- 1 ou
- 1 lingură verdeaţă tocată (mărar, pătrunjel)
- 1 fir de ceapă verde
- 2 linguri pesmet
- sare
- piper
- ulei
- pesmet (pentru crustă)
Mod de preparare:
Pune la fiert în apă cu sare cartofii şi morcovul curăţaţi şi tăiaţi mai mari. Fierbe-i până se înmoaie, scurge-i şi lasă-i la răcorit. In robotul de bucătărie pune ceapa albă şi verde, usturoiul, morcovul şi cartofii fierţi.
Pune compoziţia într-un bol, adaugă peştele mărunţit. Incorporează oul, sarea, piperul, verdeaţa şi două linguri de pesmet. Modelează chifteluţe şi tăvăleşte-le prin pesmet.
Prăjeşte-le în ulei încins.
Pofta buna!