Chiftele cu peste

Printeaza

O reteta delicioasa de chiftelute cu peste, oua, patrunjel, paine, ceapa, marar, lapte, faina, sare, piper, ulei.

Ingrediente:

  • 1 kg crap sau somnChiftele cu peste
  • 2 ouă
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 2 felii de pâine albă
  • 2 cepe mici
  • 1 legătură de mărar
  • 1 ceşcuţă cu lapte
  • 1 lingură cu făină
  • sare
  • piper
  • ulei

 

Mod de preparare:

Taie ceapa cât mai mărunt şi căleşte-o în ulei. Curăţă peştele, dezosează-l cu grijă, după care trece-l prin maşina de tocat împreună cu ceapa călită şi pâine înmuiată în lapte şi stoarsă bine. Adau­gă verdeaţa tocată fin şi leagă totul cu cele două ouă bătute cu sare şi piper.

Potriveşte de sare şi piper şi amestecă. Cu palmele umezite, modelează chiftele mai mari. Trece-le prin făină şi rumeneşte-le în ulei. Scoate-le pe un şerveţel pentru a îndepărta surplusul de gră­sime. Serveşte-le stropite cu puţină zeamă de lămâie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.