Chiftele cu peste
PrinteazaO reteta delicioasa de chiftelute cu peste, oua, patrunjel, paine, ceapa, marar, lapte, faina, sare, piper, ulei.
Ingrediente:
- 1 kg crap sau somn
- 2 ouă
- 1 legătură de pătrunjel
- 2 felii de pâine albă
- 2 cepe mici
- 1 legătură de mărar
- 1 ceşcuţă cu lapte
- 1 lingură cu făină
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare:
Taie ceapa cât mai mărunt şi căleşte-o în ulei. Curăţă peştele, dezosează-l cu grijă, după care trece-l prin maşina de tocat împreună cu ceapa călită şi pâine înmuiată în lapte şi stoarsă bine. Adaugă verdeaţa tocată fin şi leagă totul cu cele două ouă bătute cu sare şi piper.
Potriveşte de sare şi piper şi amestecă. Cu palmele umezite, modelează chiftele mai mari. Trece-le prin făină şi rumeneşte-le în ulei. Scoate-le pe un şerveţel pentru a îndepărta surplusul de grăsime. Serveşte-le stropite cu puţină zeamă de lămâie.
Pofta buna!