Chiftele cu salata greceasca
PrinteazaChiftele cu salata greceasca din: carne tocata, ou, ardei iute, ceapa rosie, patrunjel, usturoi, chimen, pesmet, sare, piper, rosii, castravete, salata verde, masline, ulei de masline, oregano, otet de vin rosu.
- 500 g carne tocata (amestec de carne de oaie si de vita)
- 1 ou
- 1 ardei iute
- 1 ceapa rosie
- 1 legatura patrunjel
- 1 catel de usturoi
- 1 lingurita chimen
- 2 linguri pesmet
- sare, piper
Ingrediente salata:
- 4 rosii
- 1 castravete decojit
- 1 capatana mica salata verde
- 1 ceapa rosie
- 100 g masline negre
- 100 ml ulei de masline
- 1 lingura oregano proaspat, tocat
- otet de vin rosu
Mod de preparare:
Intr-un castron mare se framanta carnea tocata cu ou, ardei iute tocat, ceaps si patrunjel, usutroi pisat si mirodenii. Se sareaza dupa gust si se adauga treptat pesmet, pana ce se obtine o compozitie modelabila.
Se modelează 12 conuri din compozitia de carne si se infig pe tepuse de lemn umezite in prealabil in apa rece. Se asaza pe gratar sau pe tigaia-grill si se dau la cuptor 10 minute.
Preparati salata, se taie legumele bucati si se asaza intr-un castron mare, se adauga ceapa taiata felii si maslinele. Se toarna ulei si se stropeste cu otet. Se presara oregano.
Chiftele cu salata greceasca
Pofta buna!