Chiftele cu scortisoara
PrinteazaChiftele cu scortisoara din: carne tocata de pasare, ceapa, cartof, oua, usturoi, scortisoara, patrunjel, muguri de pin, sare, piper.
- 1 kg carne tocată de pasăre
- 1 ceapă
- 1 cartof fiert
- 2 ouă
- 3 căţei de usturoi
- 1 linguriţă scorţişoară măcinată
- 1 legătură pătrunjel verde
- 1 ceaşcă muguri de pin
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se frământă carnea tocată, cu ceapa şi usturoiul tocate şi cartoful pasat.
Se înglobează ouăle bătute cu scorţişoară, apoi se adaugă pătrunjel tocat şi muguri de pin. Se amestecă bine; se sărează şi se piperează după gust. Se dă 1 oră la frigider.
Cu mâinile umede, se modelează chiftele mai mari, care se înfig pe ţepuşe pentru frigărui.
Se aşază într-o tavă unsă cu ulei de măsline şi tapetată cu hârtie de copt.
Se dau la cuptor 45 min; între timp frigăruile se întorc din când în când de pe o parte pe alta. Se servesc cu salată şi cartofi pai.
Pofta buna!