Chiftele cu somon si salata de castraveti
PrinteazaChiftele cu somon si salata de castraveti din: somon, ou, lamaie, marar, seminte de mustar, pesmet, castravete, otet balsamic, zahar, sare, iaurt.
- 300 g file de somon, tăiat în cubuleţe
- 1 ou mediu, bătut uşor
- coaja şi sucul de la 1 lămâie
- 1 lingură cu mărar tăiat mărunt
- câte 1/2 linguriţă cu seminţe de muştar galbene şi negre
- 50 g pesmet alb, proaspăt
Pentru salata:
- castravete, feliat
- 3 linguri cu oţet balsamic
- 2linguriţe cu zahăr
- 1/2 linguriţă cu sare
- 3linguri cu iaurt
- 1 lingură cu mărar tăiat mărunt
Mod de preparare:
Amestecă somonul cu oul, coaja şi sucul de lămâie, mărarul, seminţele de muştar şi pesmetul. Asezonează bine. Formează chifteluţe cu diametrul de 6 cm şi aşază-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Pune feliile de castravete într-un castron şi stropeşte-le cu oţet, zahăr şi sare. Acoperă castronul cu folie şi lasă-l la rece 1-2 ore.
Inainte de a servi, încălzeşte cuptorul la 200°C. Coace chifteluţele 3-4 minute, până s-au pătruns suficient şi au devenit aurii. Serveşte chifteluţele cu salată de castraveţi.
Pofta buna!