Chiftele cu sos alb si cimbru
PrinteazaChiftele cu sos alb si cimbru din: carne tocată de vită, carne tocată de porc, miez de pâine, os de vită, ouă, faina, unt, lapte, ceapa, cimbru, cuisoare, nucsoara, marar, sare, piper.
- 250 g carne tocată de vită
- 250 g carne tocată de porc
- 100 g miez de pâine
- 1 os de vită
- 2 ouă
- 2 linguri făină
- 50 g unt
- 500 ml lapte
- 2 cepe
- 1 crenguţă cimbru
- 1 cuişor
- nucşoară
- mărar
- sare, piper
Mod de preparare:
Din osul de vită, cimbru, o ceapă, sare, piper şi un cuişor, faci 500 ml de supă scăzută. într-o tigaie cu 25 g unt, căleşti ceapa rămasă, mărunţită. In laptele cald, înmoi miezul de pâine, apoi îl presezi.
In compoziţia de carne tocată pui ouăle, miezul de pâine, ceapa călită, mărarul, făina, cimbrul, nucşoara, sare, piper. Amesteci bine şi formezi chifteluţe, pe care le fierbi în supa de vită.
Din restul de unt, făină şi lapte fierbi un sos, pe care îl torni peste chiftele. Dai în clocot sosul şi chiftelele, apoi serveşti chiftelele cu legume şi restul de mărar.
Chiftele cu sos alb si cimbru
Pofta buna!