Chiftele cu sos de iaurt
PrinteazaChiftele cu sos de iaurt din: vita, ceapa rosie, turmeric, ou, menta, usturoi, sare, piper, iaurt, usturoi.
- 250 g pulpă de vită tocată
- 1 ceapă roşie tăiată fin
- 1 vârf linguriţă turmeric
- 1 ou
- 1 vârf linguriţă mentă uscată
- 2 căţei usturoi mărunţiţi
- sare
- piper
Ingrediente pentru sosul de iaurt:
- 50 g iaurt
- 1 vârf linguriţă mentă
- usturoi zdrobit
- sare
- piper
Mod de preparare:
Amesteci carnea cu restul ingredientelor, apoi potriveşti gustul de sare şi piper. Formezi chiftele, pe beţe de frigărui şi le frigi, pe toate părţile, pe grătarul încins.
Pentru sos, pui iaurtul la scurs. Apoi îl freci bine cu usturoiul, sarea şi piperul, după gust şi, la final, adaugi menta uscată.
Serveşti chiftelele însoţite de sosul de iaurt.
Chiftele cu sos de iaurt
Pofta buna!