Chiftele cu sos de migdale
PrinteazaChiftele cu sos de migdale din: amestec de carne tocata, paine, ceapa, ou, usturoi, patrunjel, sare, piper, migdale, ulei, unt, smantana, nucsoara, sare.
- 700 g amestec de carne tocata
- 2 felii de paine
- 1 ceapa
- 1 ou
- 4-5 catei de usturoi
- patrunjel
- sare
- piper
pentru sos:
- 200 g migdale
- 3 linguri cu ulei
- 50 g unt
- 3 linguri cu smantana
- 1/2 lingurita cu nucsoara
- sare
Mod de preparare:
Amestecă bine carnea cu feliile de pâine înmuiate în apă şi stoarse. Adaugă oul bătut cu sare şi piper, pătrunjelul, usturoiul zdrobit şi ceapa tocată fin. Modelează chiftele şi rumeneşte-le în ulei.
Separat, zdrobeşte migdalele şi pune-le într-o tigaie cu uleiul şi untul. Căleşte-le 2-3 minute, dar nu le lăsa să-şi schimbe culoarea.
Adaugă smântână şi un praf de sare şi nucşoară. Păstrează sosul la cald până în momentul servirii. Serveşte cu sosul cald şi presară deasupra câţiva fulgi de migdale.
Chiftele cu sos de migdale
Pofta buna!