Chiftele cu sos de tarhon
PrinteazaChiftele cu sos de tarhon din: carne tocata, morcovi, cartof, ou, tarhon, condimente, bulion, sare, verdeata, rosii, ulei, faina.
- 500 g carne tocata
- 1 morcov
- 1 cartof
- 1 ou
- tarhon
- condimente
- bulion
- sare
- verdeata tocata
- 2 rosii
- 1 ceasca mare cu ulei
- faina
Mod de preparare:
Amestecaţi carnea cu: roşiile tăiate felii mici, fără coajă, un cartof trecut pe răzătoarea mică, spălat şi scurs, un morcov dat pe râzătoare, un ou crud, condimente, sare şi verdeaţă tocată. Omogenizaţi, frământaţi amestecul cu mâna, apoi faceţi chiftele potrivit de mari, treceţi prin făină, prăjiţi în ulei.
Scoateţi chiftelele pe şerveţele de hârtie. Strecuraţi uleiul rămas în cratiţă mare, adăugaţi tarhon tocat fin, condimente, bulion şi un pahar cu apă, lăsaţi să fiarbă 5-6 min, apoi puneţi chiftelele în sos. Fierbeţi 5 min pe foc mic.
Serviţi cu garnitură de legume fierte, cu pâine proaspătă. E bun vinul rose.
Pofta buna!