Chiftele cu sos tomat
PrinteazaChiftele cu sos tomat din: carne de vita, smantana, ceapa, paine, oua, patrunjel, marar, suc de rosii, morcov, ulei, sare, piper.
- 500 g carne de vită
- o lingură smântână
- o ceapă
- miezul a două felii de pâine
- 2 ouă
- o legătură pătrunjel
- o legătură mărar
- 500 ml suc de rosii
- un morcov
- ulei pentru prăjit
- sare
- piper
Mod de preparare:
Carnea se trece prin maşina de tocat cu ceapa şi miezul de pâine înmuiat în apă şi presat.
Se adaugă ouăle şi smântână, verdeaţa, sare şi piper şi se amestecă foarte bine. Se dă la rece 15 minute.
Intre timp, morcovul se trece prin răzătoarea cu ochiuri mici şi se pune la călit. Se adaugă sucul de roşii, sare, piper şi apă, în funcţie de cât de gros se doreşte a fi sosul. Chiftelele se modelează între palmele umezite şi se rumenesc în ulei.
Se scot pe şervete de hârtie şi apoi se transferă în sosul de roşii. Se lasă 30 de minute maximum. Se aduc la masă cu verdeaţă, dup^gust.
Chiftele cu sos tomat
Pofta buna!
Imi plac chiftelele astea