Chiftele cu tarhon
PrinteazaChiftele cu tarhon din: carne de manzat, carne de porc, cartofi, morcovi, oua, bulion, ceapa, sare, cimbru, piper, patrunjel, marar, usturoi, lei sau untura, faina, smantana, tarhon.
- 1/2 kg carne de mânzat
- 200 g carne de porc
- 2 cartofi
- 2 morcovi
- 2 ouă
- 2 linguri cu bulion
- 2-3 cepe
- sare
- cimbru mărunţit
- piper măcinat
- pătrunjel şi mărar tocate împreună
- 3-4 căţei de usturoi
- 1 cană de ulei sau untură
- 3-4 linguri cu faină
- 1 cană cu smântână
- 4-6 tije de tarhon
Mod de preparare:
Curăţaţi carnea, spălaţi cu apă rece, tăiaţi felii mici şi treceţi prin maşina de tocat împreună cu morcovii, ceapa şi cartofii spălate şi curăţate, tăiate felii.
Strângeţi tocătura în castron mare, amestecaţi cu verdeaţă tocată, bulion de roşii sau roşii bine coapte, usturoi tocat, cimbru mărunţit şi piper măcinat şi cele 2 ouă.
Frământaţi amestecul cu mâna 5-6 min, lăsaţi castronul cu tocătura la rece 1 oră, apoi faceţi chifteluţe potrivit de mari, pe care le treceţi prin faină.
Incălziţi grăsimea până la punctul de fierbere, prăjiţi chifteluţele pe rând, scoateţi-le pe şerveţele de hârtie.
Impărţiţi chifteluţele în două părţi: serviţi câte 2-3 chiftele calde lângă cartofi prăjiţi sau altă garnitură, cu salată de sezon (salată verde, salată de varză, salată de ardei copţi, salată de murături).
Chiftelele rămase le puneţi într-o cratiţă emailată, turnaţi deasupra smântână, lăsaţi să dea în clocot cu puţină sare şi tarhon tocat sau frunze de tarhon întregi.
Serviţi cu pâine proaspătă şi vin roşu.
Pofta buna!