Chiftele cu umplutura
PrinteazaO reteta simpla de chiftele cu umplutra din: carne tocata, arpacas, ceapa, chimen, piper, ceapa, seminte de brad, miez de nuca, sare si piper.
- 1 kg carne tocată
- 2 pahare arpacaş fin
- 1 ceapă
- chimen
- piper
pentru umplutură:
- 500 g carne tocată
- 1 ceapă, tăiată mărunt
- 2 linguri seminţe de brad prăjite
- 1lingură miez de nucă pisat
- sare şi piper
Mod de preparare:
Se curăţă arpacaşul de impurităţi, se spală bine şi se lasă în apă la înmuiat aproximativ o oră. Se scurge bine de apă şi se dă prin maşina de tocat, împreună cu ceapa. Se amestecă bine cu carnea tocată şi se fac mici sfere, în care, cu degetul, se face o gaură.
Toate ingredientele pentru umplutură se omogenizează bine şi se introduc în sferele preparate anterior, astupându-se gaura. Se pun la prăjit în ulei încins, până ce capătă o culoare brună. Se adaugă nucile şi seminţele de brad.
Poftă bună!