Chiftele cu varza dulce
PrinteazaChiftele cu varza dulce din: carne, franzela, ou, patrunjel, cartof, ulei, ceapa, varza, cimbru, marar, rosii, iaurt.
- 150 carne
- 1 felie franzelă
- 1/2 ou
- pătrunjel verde
- 1/2 cartof crud ras
- 25 g ulei
- 1/2 ceapă fiartă
- 200 g varză albă
- cimbru
- mărar
- 1-2 roşii
- 1-2 linguri iaurt
Mod de preparare:
Carnea de vita sau de porc proaspătă se dă de 2-3 ori prin maşină împreună cu franzela înmuiată şi stoarsă şi ceapa fiartă. Se amestecă cu verdeaţa tocată şi cu cartoful crud dat pe răzătoarea mică.
Se formează chiftele rotunde şi plate care se prăjesc în ulei fierbinte pe ambele părţi.
Varza se curăţă, se spală, se taie şi se fierbe cu cimbrul, mărarul şi roşiile, pană se înmoaie şi scade. Cand este gata, i se adaugă 5 g ulei.
Se serveşte cu iaurtul deasupra, alături de chiftele.
Pofta buna!