Chiftele la cuptor
PrinteazaO reteta de chiftele la cuptor din: amestec de carne tocata, ceapa verde, usturoi, patrunjel, marar, paine, oua, faina, sare si piper.
- 1,5 kg carne amestec tocata
- 1 legatura ceapa verde sau 1 ceapa uscata
- 4-5 catei de usturoi
- 1 legatura patrunjel
- 1 legatura marar
- 3 felii paine
- 3 oua
- faina
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pui carnea tocată într-un castron, adaugi pâinea înmuiată în apă şi stoarsă bine, usturoiul pisat, ceapa verde (sau ceapa uscată), pătrunjelul şi mărarul tocate mărunt. Adaugi ouăle, sare şi piper, după gust, şi amesteci totul foarte bine până se omogenizeaza.
Lasi 10-15 minute compozitia sa se odihneasca, pentru a se patrunde aromele. Iei carnea cu o lingura cat vrei sa fie de mari chiftelele. Le treci prin faina, le dai forma de chiftele si le asezi intr-o tava in care pui hartie de copt. Introduci tava in cuptorul preincalzit pana cand se rumenesc frumos.
Chiftele la cuptor
Pofta buna!