Chiftele de curcan cu sos de menta

Printeaza

Chiftele de curcan cu sos de menta din: carne de curcan, ceapa, usturoi, oua, paine, cimbru, patrunjel, sare, piper, ulei, iaurt, menta.

Ingrediente:

  • 500 g carne de curcan
  • 1 ceapă
  • 3 căţei de ustuţoi
  • 2 ouă
  • 2 felii pâine înmuiată
  • cimbru uscat măcinat
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • sare
  • piper măcinat
  • 150 ml ulei pentru prăjit

Pentru sos:

  • 500 g iaurt gras
  • 1 lingură frunze de mentă tocate
  • 2 căţei de usturoi

 

Mod de preparare:

Inmoi pâinea în apă rece. Tai carnea în cuburi mari, pe care le treci prin maşina de tocat împreună cu ceapa şi căţeii de usturoi, în prealabil curăţate.

Adaugi ouăle, pâi­nea bine stoarsă, cimbrul, pătrunjelul fin tocat, sare şi piper după gust şi omogenizezi.

Din compoziţia obţinută, formezi chiftele pe care le prăjeşti în ulei bine încins, apoi le scoţi pe hârtie absor­bantă, pentru a înlătura surplusul de grăsime şi le aşezi pe un platou.

Pentru sos, amesteci iaurtul cu usturoiul zdrobit şi frunze­le de mentă tocate fin.

Serveşti chiftelele alături de sosul rece de iaurt cu mentă, adus la masă în sosiera rece.

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.