Chiftele de curcan în sos de roşii şi fenicul
PrinteazaO reteta de chiftele de curcan in sos de rosii si fenicul din: carne tocata de curcan, pesmet, usturoi, ulei de masline, ceapa, morcov, seminte de fenicul, rosii, pasta de tomate si spaghete.
- 400 g cane tocata de curcan
- 25 g pesmet proaspat
- 2 catei de usturoi zdrobiti
- 2 linguri ulei de masline
- 1 ceapa tocata
- 1 morcov, taiat cubulete
- 1 lingura seminte de fenicul
- 400 g de rosii tocate din conserva
- 1 lingura pasta de tomate
- 400 g spaghete, fierte, pentru servit
Mod de preparare:
Intr-un castron se aşază carnea, pesmetul şi jumătate din usturoi. Se asezonează şi se amestecă bine pentru a se omogeniza. Din compoziţia rezultată se formează 12 chiftele, care se dau la rece timp de 10 minute.
Intre timp, se încinge o lingură de ulei într-o tigaie. Se adaugă ceapa, morcovul şi usturoiul rămas. Se prăjesc 5-6 minute, până se înmoaie. Se adaugă seminţele de fenicul şi se mai prăjeşte totul câteva secunde. Se adaugă roşiile împreună cu jumătate de conservă de apă, apoi se adaugă, amestecând, pasta de tomate.
Se asezonează şi se lasă să fiarbă 15 minute, până când sosul se îngroaşă. Folosind un blender de mână, se mixează amestecul până ce devine omogen. Intr-o tigaie nonaderentă se încinge uleiul rămas şi se prăjesc chiftelele timp de 8-10 minute până când pătrunse.
Se transferă chiftelele în tigaia cu sos şi se lasă să dea în clocot. Se servesc alături de spaghete fierte al dente, conform instrucţiunilor de pe pachet.
Chiftele de curcan în sos de roşii şi fenicul
Pofta buna!