Chiftele de broccoli cu cartof si cascaval

Printeaza

Chiftele de broccoli cu cartof si cascaval din: cartofi, broccoli, cascaval afumat, oua, pesmet, faina integrala, ulei, sare, piper, busuioc uscat.

Ingrediente:Chiftele_de_broccoli_cu_cartof_si_cascaval

  • 4 cartofi de dimen­siune medie
  • 300 g broccoli
  • 100 g caşcaval afumat
  • 3 ouă
  • 150 g pesmet
  • 100 g făină integra­lă
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper
  • 1 linguriţă busuioc uscat

Mod de preparare:

Cureţi şi speli cartofii, după care îi pui la fiert în apă cu puţină sare. Spre finalul fierberii, adaugi bucheţelele de broccoli, pe care le opăreşti 3 minute.

Scurgi legumele, decojeşti cartofii şi zdrobeşti legu­mele cu furculiţa. în piureul de legume rece, adaugi 1 ou, 3-4 linguri cu pes­met, caşcavalul ras, sare şi piper după gust. Dacă obţii o compoziţie prea moale, mai adaugi pesmet.

In 3 vase sau farfurii diferite pregăteşti: pesme­tul, făina şi 2 ouă bătute cu puţină sare şi busuioc uscat. Formezi chifteluţe plate, pe care le treci pe rând prin făină, ouă şi pes­met.

Le aşezi în tava tape­tată cu hârtie de copt şi le ungi cu ulei, folosind o pensulă. Le coci la foc mediu spre iute, circa 30 de minute, până devin aurii. După primele 15 minute, scoţi tava din cuptor, întorci chiftelele şi le ungi cu ulei.

Chiftele de broccoli cu cartof si cascaval

Chiftele_de_broccoli_cu_cartof_si_cascaval

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.