Chiftele de cartofi copti cu sos de rosii si ceapa

Printeaza

Chiftele de cartofi copti cu sos de rosii si ceapa

Chiftele de cartofi copti cu sos de rosii si ceapa

Ingrediente:

  • 1 kg cartofi (fierti si curatati)
  • 2 linguri faina (daca nu este post se pun doua oua)
  • 2 linguri ulei
  • 1/2 lingurita sare
  • o capatana de usturoi pisat
  • marar dupa gust taiat marunt
  • un varf de cutit de piper si
  • putine condimente

 

Mod de preparare:

Paseaza cartofii cat sunt fierbintj, altfel devin uleiosi, adauga faina (sau oua), untdelemn, sare piper, marar tocat. Mararul poate fi si uscat.

Amesteca bine si adauga condimente si usturoi. Ia o lingura cu varf din compozitje si se fac chiftele pe care le tavalesti prin faina. Ca sa nu se sfarame, prajeste-le pe ambele parti intr-o tigaie cu putin ulei.

Dupa ce le prajesti pe toate, mai pune un pic de ulei in tigaie si preparam un sos de rosii cu ceapa.

Toaca marunt o ceapa si caleste-o in ulei cu putina apa. Adauga o lingura-doua de bulion sau suc de rosii si dupa ce a fiert putin se toarna sosul obtinut peste chiftelute si presara putin patrunjel verde tocat.

Chiftele de cartofi copti cu sos de rosii si ceapa

Chiftele de cartofi copti cu sos de rosii si ceapa.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.