Chiftele de cartofi copti cu sos de rosii si ceapa
PrinteazaChiftele de cartofi copti cu sos de rosii si ceapa
Ingrediente:
- 1 kg cartofi (fierti si curatati)
- 2 linguri faina (daca nu este post se pun doua oua)
- 2 linguri ulei
- 1/2 lingurita sare
- o capatana de usturoi pisat
- marar dupa gust taiat marunt
- un varf de cutit de piper si
- putine condimente
Mod de preparare:
Paseaza cartofii cat sunt fierbintj, altfel devin uleiosi, adauga faina (sau oua), untdelemn, sare piper, marar tocat. Mararul poate fi si uscat.
Amesteca bine si adauga condimente si usturoi. Ia o lingura cu varf din compozitje si se fac chiftele pe care le tavalesti prin faina. Ca sa nu se sfarame, prajeste-le pe ambele parti intr-o tigaie cu putin ulei.
Dupa ce le prajesti pe toate, mai pune un pic de ulei in tigaie si preparam un sos de rosii cu ceapa.
Toaca marunt o ceapa si caleste-o in ulei cu putina apa. Adauga o lingura-doua de bulion sau suc de rosii si dupa ce a fiert putin se toarna sosul obtinut peste chiftelute si presara putin patrunjel verde tocat.
Chiftele de cartofi copti cu sos de rosii si ceapa
Pofta buna!