Chiftele de cartofi cu cheddar si ardei iute
PrinteazaChiftele de cartofi cu cheddar si ardei iute din: cartofi, ou, coriandru, ceapa verde, coaja de lamaie, cheddar, ardei iute, pesmet, ulei, chutney de mango si salata verde.
- 250 g cartofi fainosi, taiati in cuburi
- 1 ou mediu, galbenusul separat de albus
- 1 mana de coriandru proaspat, tocat
- 3 fire de ceapa verde, feliata subtire
- coaja de la 1 lamaie
- 50 g cheddar (sau cascaval), ras
- 1/2 ardei iute rosu, curatat de seminte si tocat
- 50 g pesmet, prajit
- 1/2 lingura de ulei
- chutney de mango si salata verde
Mod de preparare:
Intr-o oala cu apa in care ai presarat putina sare, fierbe cartofii pana cand se inmoaie. Scurge-i, pune-i inapoi in vasul in care au fiert si lasa-i deoparte timp de cateva minute. Zdrobeste cartofii impreuna cu galbenusul, coriandrul si ceapa verde. Presara sare de mare si piper negru proaspat macinat, apoi incorporeaza coaja de lamaie, branza cheddar si ardeiul iute. Formeaza 8 chiftele.
Pune albusul intr-un bol si bate-l pana cand capata o consistenta pufoasa si aerata. Pune pesmetul pe o farfurie. Trece chiftelele prin albusul batut, scurge excesul, apoi tavaleste-le prin pesmet, presarand usor. Asaza-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt, acopera-le si da-le la frigider timp de 15 minute sau pana cand esti gata sa le prajesti.
Incinge uleiul intr-o tigaie mare nonaderenta. Prajeste chiftelele, in transe, cate 2-3 minute pe fiecare parte, pana cand se rumenesc si se patrund. Serveste-le cu chutney si salata.
Chiftele de cartofi cu cheddar si ardei iute
Pofta buna!
O singura data am mancat chiftele de cartofi, si au fost foarte bune!