Chiftele de cartofi cu ciuperci

Printeaza

Chiftele de cartofi cu ciuperci din: cartofi, sare, piper, ceapa verde, ciuperci, ulei, cascaval si patrunjel tocat. Acest fel de macare se poate prepara si cu alte legume (morcovi, dovlecei etc), in combinatie cu cartofii.

Ingrediente:Chiftele_de_cartofi_cu_ciuperci

  • 1 kg cartofi
  • sare
  • piper
  • 1 legatura ceapa verde
  • 400 g ciuperci Champions
  • 5 linguri ulei
  • 4 felii cascaval (circa 80 g)
  • 2 linguri patrunjel tocat

 

Mod de preparare:

Se curata cartofii, se spala si se rad. Se sareaza si se pipereaza. Se spala ceapa verde, se curata si se taie rondele. Se curata ciupercile si se taie jumatati.

Intr-o tigaie se incinge o lingura de ulei. Se prajesc inauntru ciupercile. Se adauga ceapa verde si se prajeste putin inauntru. Se scoate si se pune deoparte.

Restuld e ulei se incinge lingura cu lingura si se prajesc in tigaie 8 chiftele crocante de cartofi. Se intorc eventual o data. Cuptorul se incinge la 200C.

Chiftelele de cartofi se asaza pe o tava s se repartizeaza deasupra amestecul de ciuperci. Se asaza deasupra cate 1/2 felie de branza si se pipereaza.

Se presara deasupra patrunjel tocat si se serveste.

Chiftele de cartofi cu ciuperci

Chiftele_de_cartofi_cu_ciuperci

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.