Chiftele de cartofi cu legume

Printeaza

Chiftele de cartofi cu legume din: cartofi, oua, telemea, vinete, dovlecei, ceapa, ardei, morcovi, ciuperci, sare, piper, ulei, patrunjel, malai, pesmet.

Ingrediente:Chiftele de cartofi cu legume

  • 800 g cartofi
  • 6 ouă
  • 250 g brânză telemea
  • două vinete
  • doi dovlecei
  • o legătură de ceapă verde
  • doi ardei graşi
  • doi morcovi
  • 300 g ciuperci
  • sare
  • piper
  • ulei de floarea-soarelui
  • pătrunjel
  • 100 g pesmet
  • 100 g mălai

 

Mod de preparare:

Intr-un castron se amestecă mălaiul şi pesmetul împreună cu puţină sare şi piper. Cartofii se curăţă de coajă şi se fierb. Se lasă să se răcească, apoi se pasează şi se pun într-un vas. Se amestecă bine cu jumătate din ceapa verde tocată mărunt, brânza telemea sfărâmată, o jumă­tate de legătură de pătrunjel, patru ouă, sarea şi piperul după gust.

Se fac chifteluţe plate, se dau prin ou şi mălai amestecat cu pesmet. Se prăjesc în ulei încins, se scot şi se pun pe un şervet absorbant. Vinetele şi dovleceii se spală, se taie în fâşii subţiri şi se pun într-un castron. Morcovii şi ardeii graşi se taie în felii subţiri, ciupercile se curăţă de pieliţă şi se taie în felii sau în cuburi.

Se încinge ulei într-o tigaie, se călesc legumele la foc potrivit, se adaugă restul de ceapă, se condimentează şi se mai lasă cinci minute. Se servesc calde, alături de chiftelele de cartofi.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.