Chiftele de cartofi cu sos de lamaie
PrinteazaChiftele de cartofi cu sos de lamaie din: cartofi, faina, oua, ceapa, ulei, lamaie, verdeata, sare, piper.
- 1,5 kg cartofi
- 3 linguri de faina
- 3 oua
- 2 cepe
- 100 ml ulei
- 1 lamaie
- verdeata tocata
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cartofii se spală şi se pun la fiert în coajă. După ce au fiert, se curăţă şi se lasă să se răcească. Cartofii reci se trec prin maşina de tocat şi se pun într-un vas, la care se adaugă ouăle, ceapa curăţată, tăiată mărunt, piperul pisat, făina şi sarea.
Se frământă bine. Aluatul rezultat se face sul, se porţionează în bucăţi egale şi, din aceste bucăţi, se fac chiftele, care se prăjesc într-o tigaie în ulei încins.
Din zeamă de lămâie, 3 linguri de ulei şi verdeaţă tocată mărunt, se face un sos, care se serveşte la chiftele, pe deasupra.
Pofta buna!