Chiftele de cartofi in crusta de seminte

Printeaza

Chiftele de cartofi in crusta de seminte din: cartofi, soia, vegeta, ceapa, sare, piper, ienibahar, turmeric, ulei, patrunjel, seminte.

Ingrediente:Chiftele de cartofi in crusta de seminte

  • 1 kg cartofi albi
  • 100 g granule de soia
  • 1 linguriţă vegeta
  • 1 ceapă albă mare
  • sare
  • piper
  • puţin ienibahar măcinat
  • un praf de turmeric
  • 50 ml ulei
  • 3-4 linguri făină albă
  • pătrunjel proaspăt tocat
  • seminţe de in
  • seminţe de susan
  • seminţe de mac

 

Mod de preparare:

Se spală cartofii sub jet de apă rece, apoi se fierb în coajă. Când furculiţa pătrunde uşor în ei, îi scurgem de apa în care au fiert, îi curăţăm de coajă şi îi trecem pe răzătoarea fină.

Granulele de soia se fierb în apă cu ve­geta de legume, 5 minute. Se scurg de apă. Ceapa o cu­răţăm şi o trecem tot pe răzătoarea fină. O scurgem de apă şi o punem peste cartofii raşi.

Condimentăm cu sare, piper, ienibahar măcinat şi puţin turmeric. Se adaugă pătrunjelul tocat, uleiul şi făina, soia fiartă, apoi ames­tecăm până obţinem un amestec omogen.

Preîncălzim cuptorul. Din amestecul obţinut modelăm biluţe de mă­rimea dorită pe care le vom tăvăli prin seminţe.

Aşezăm chiftelele în tavă pe hârtie de copt, având grijă să lăsăm suficient spaţiu între ele. Dăm tava la cuptor pentru 35-40 minute, până se rumenesc bine chiftelele.

Le servim cu garnitură sau cu muştar.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.