Chiftele de ciuperci
PrinteazaChiftele de ciuperci din: ciuperci, usturoi, rosie, cartof, faina, pesmet, sare, piper, ulei, marar, cimbru.
- 250 g ciuperci
- 4-5 catei de usturoi
- 1 rosie
- 1 cartof fiert
- 3 linguri cu faina
- 2 linguri cu pesmet
- sare
- piper macinat
- 1 ceasca cu ulei
- marar si cimbru tocat
Mod de preparare:
Spalati ciupercile bine, separati coditele si tocati impreuna felii mici. Amestecati tocatura de ciuperci cu: cartoful fiert si sfaramat cu furculita, usturoi tocat, rosia curatat de pielita si taiata cuburi, sare, piper macinat, verdeata tocata fin si ceapa tocata. Framantati amestecul cu mana si omogenizati.
Ingrosati amestecul cu 1 lingura cu faina, daca e nevoie. Presarati faina pe planseul de lucru, faceti tocatura sul gros, rulati prin faina. Taiati bucati mici, pe care le treceti prin pesmet, le rotunjiti si le prajiti in ulei fierbinte.
Scoateti pe servetele si lasati un timp sa se scurga uleiul, apoi treceti pe platou mare si serviti cu salata de sezon.
Pofta buna!