Chiftele de curcan cu rosii si ciuperci
PrinteazaO reteta de chiftele de curcan cu rosii si ciuperci din: ulei de masline, ardei gras verde, usturoi, praf de cumin, sare, piper, carne tocata de curcan, ciuperci, rosii, busuioc si condimente. Carnea de curcan slabă, dar condimentată este un bun substitut pentru tradiţionalii cârnaţi de la micul dejun. Se adaugă roşii şi ciuperci şi aveţi o minunată masă de dimineaţă. In loc de grăsime, ungeţi ciupercile şi roşiile cu sos Worcestershire.
- 3 linguri ulei de măsline
- 1 ardei gras verde, curăţat de seminţe şi tocat mărunt
- 2 căţei de usturoi, zdrobiţi
- 1 praf de cumin măcinat
- Sare şi piper negru
- 500 g carne tocată de curcan
Garnitură:
- 4 ciuperci mari
- 2 roşii mari, tăiate în jumătăţi 8 felii de pâine franţuzească
- 4 frunze de busuioc proaspăt
- condimente sau muştar, opţional
Mod de preparare:
Se încălzeşte 1 lingură de ulei de măsline într-o cratiţă mică, apoi se călesc ardeiul şi usturoiul 1-2 minute până când se înmoaie. Se adaugă cuminul şi se mai rumeneşte câteva secunde, apoi se lasă la răcit.
Se adaugă amestecul de ardei şi usturoi la carnea de curcan tocată. Se pune sare şi piper după gust. Se împarte amestecul de carne în 4 porţii şi se dă fiecăreia forma unei chiftele aplatizate. Se încălzeşte o tigaie care nu lipeşte, apoi se unge cu 1 lingură de ulei.
Se prăjesc chiftelele 3-4 minute, pe fiecare parte, apoi se scot şi se păstrează la cald. Se aşază ciupercile şi roşiile în tigaie, adăugându-se ulei dacă mai este nevoie. Se prăjesc 3-4 minute, întorcându-se o dată.
Intre timp, se prăjeşte pâinea, apoi se ung feliile cu ulei. Se toacă busuiocul şi se presară peste roşii. Se servesc toate împreună, cu muştar sau condimente pentru carnea de curcan, dacă doriţi.
Chiftele de curcan cu rosii si ciuperci
Poftă bună!