Chiftele de curcan in sos de rosii
PrinteazaChiftele de curcan in sos de rosii din: ceapa, morcovi, carne tocata de curcan, orez, sare, piper, patrunjel, varza de bruxelles, sos de rosii.
- 1 ceapa
- 2-3 morcovi
- 1 kg carne tocata de curcan
- 2-3 linguri orez
- Sare si piper
- patrunjel
- varza de bruxelles, fiarta
Ingrediente sos de rosii:
- 1 cutie sos de rosii
- 1 ceapa
- 1 morcov
Mod de preparare:
Adaugati morcovii rasi si ceapa toccata peste carnea tocata de curcan. Adaugati orez, sare si piper. Amestecati bine, apoi formati chiftele.
Tocati ceapa si morcovul. Gatiti ceapa cateva minute intr-o tigaie, adaugati morcovii si sotati 2-3 minute. Adaugati sosul de rosii si gatiti la foc mic aproximativ 5 minute.
Adaugati sare si piper, se amesteca si se adauga chiftelele. Se adauga apa fiarta, suficient pentru a acoperi 3/4 din chiftele. Adaugati patrunjelul, puneti capacul si gatiti pentru 45-50 de minute.
Lasati sa se odihneasca, apoi serviti cu varza de bruxelles fiarta.
Pofta buna!