Chiftele de dovlecei cu nucsoara
PrinteazaChiftele de dovlecei cu nucsoara din: cartofi, dovlecei, nucsoara, sare, piper, ulei.
- 750 g cartofi
- sare
- piper
- 250 g dovlecei
- 1 priză de nucşoară măcinată
- 1/2 de linguriţă de oregano uscat
- 4 linguri de ulei
Mod de preparare:
Cu o zi înainte, se fierb cartofii circa 20 de minute în apă clocotită cu sare, după care se scurg şi se lasă la răcit.
In ziua următoare, cartofii se curăţă şi se rad pe răzătoarea cu găuri mari, apoi se asezonează cu sare şi piper după gust. Se curăţă dovleceii, se spală, se rad şi se amestecă cu cartofii.
Compoziţia se condimentează cu nucşoară şi oregano. Uleiul se încinge într-o tigaie, în care se pune apoi compoziţia necesară pentru 2 sau 3 chiftele.
După ce se aplatizează, chiftelele se prăjesc circa 6 minute până când se rumenesc. Se întorc apoi pe cealaltă parte şi se prăjesc încă 6 minute.
Chiftele de dovlecei cu nucsoara
Pofta buna!
Imi plac chiftelele de dovlecei