Chiftele de ficat cu garnitura de gutui

Printeaza

Chiftele de ficat cu garnitura de gutui

Ingrediente:Chiftele de ficat cu garnitura de gutui

  • 500 g ficat de porc
  • 100 g paine
  • sare
  • piper
  • pa­trunjel
  • pesmet
  • 1 ou
  • 3 cepe

 

Mod de preparare:

Ficatul se trece prin masina cu painea inmuiata si stoarsa bine, ceapa tocata si putin calita, sare, piper, patrunjel, galbenusul si albusul batut spuma. Se amesteca totul, se ia cu lingurita din compozitie, se tavalesc chiftelute prin pesmet si se prajesc.

Se servesc calde sau reci, cu garnitura de gutui, care se pregateste astfel: 1/2 kg gutui se curata, se taie felii de 1 cm grosime, se pun in tava (cratita). Se stropesc cu 3 linguri ulei si putina sare. Se dau la cuptor 20 de minute, sa se inmoaie si sa se rumeneasca putin.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. As incerca si din ficatei de pui. Ma gandesc ca pica mai greu astea de porc, cu toate ca e de luat in seama

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.