Chiftele de gris la cuptor

Printeaza

Chiftele de gris la cuptor 

Ingrediente:Chiftele de gris la cuptor

  • 1/2 ceaşcă griş
  • 3 ceşti lapte
  • 1 linguriţă zahăr
  • sare
  • 1 gălbenuş
  • 1 ceaşcă smântână
  • 1 lingură unt
  • 1 Iingură brânză rasă

 

Mod de preparare:

 

Se pune laptele să fiarbă cu un praf de sare şi zahăr. Când clocoteşte, se toarnă grişul cu încetul, să cadă în ploaie, amestecând mereu să nu se facă cocoloşi. Se dă la o parte, se adaugă un galbenuş, se amestecă şi se răstoarnă compoziţia pe un fund udat cu apă.

Se întinde cu cuţitul un strat gros de un deget. Se lasă să se răcească. Se taie romburi şi se aşază într-o formă unsă cu unt. Se toarnă smântâna în care s-a pus puţină sare, deasupra se presară brânza rasă şi se dau la cuptor 20 de minute.

Se servesc în formă.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Cum or fi chiftelele de gris?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.