Chiftele de legume cu branza
PrinteazaChiftele de legume cu branza din: dovlecei, cartofi, oua, usturoi, telemea, marar, sare, piper, faina.
- 2 dovlecei
- 2 cartofi
- 4 ouă
- 3 căţei de usturoi
- 250 g telemea
- 1 legătură mărar
- sare
- piper
- 5 linguri făină
Mod de preparare:
Fierbi cartofii cu tot cu coajă în apă cu sare. Când furculiţa intră cu uşurinţă în ei, îi scurgi, îi laşi la răcorit şi-i descojeşti.
Cureţi dovleceii, îi dai prin râzătoare, îi sărezi şi-i laşi la scurs 15-20 de minute, după care-i storci.
Amesteci dovleceii cu cartofii pasaţi, adaugi brânza rasă, usturoiul pisat, ouăle bătute, mărarul tocat şi piper după gust.
Formezi chiftele cu mâna umedă, le dai prin făină şi le aşezi într-o tavă cu hârtie de copt.
Le ţii la cuptor 50 de minute, având grijă să le întorci la jumătatea timpului, pentru a se rumeni uniform.
Pofta buna!