Chiftele de legume cu tocatura de soia
PrinteazaChiftele de legume cu tocatura de soia din: cartofi, soia, paine,morcov, bulion, verdeata, sare, piper, ulei, pesmet.
- 3 cartofi fierţi
- 100 g tocătură de soia
- 1 felie de pâine veche
- 1 morcov crud
- 2 linguri cu bulion de roşii
- verdeaţă tocată congelată
- sare
- piper măcinat
- 1 cană cu ulei
- 2-3 linguri cu pesmet
Mod de preparare:
Fierbeţi tocătura de soia cu apă caldă cât s-o acopere. După 10 min, scurgeţi apa şi treceţi soia într-un castron adânc.
Treceţi cartofii fierţi pe răzătoarea fină, amestecaţi cu soia, adăugaţi 1 felie de pâine înmuiată în apă şi fărâmiţată, cu morcovul trecut pe răzătoarea mică, cu bulionul de roşii, verdeaţă tocată, sare şi piper măcinat.
Frământaţi amestecul cu mâna 3-4 min. întindeţi pesmetul pe planşeul de lucru sau pe un fund de lemn; puneţi amestecul de legume şi soia, rulaţi prin pesmet şi modelaţi chiftele potrivit de mari, prăjiţi-le în ulei fierbinte.
Scoateţi chiftelele pe un platou decorat cu legume murate şi serviţi-le calde, lângă pâine prăjită.
Pofta buna!