Chiftele de legume cu tocatura de soia

Printeaza

Chiftele de legume cu tocatura de soia din: cartofi, soia, paine,morcov, bulion, verdeata, sare, piper, ulei, pesmet.

Ingrediente:Chiftele de legume cu tocatura de soia

  • 3 cartofi fierţi
  • 100 g tocătură de soia
  • 1 felie de pâine veche
  • 1 morcov crud
  • 2 linguri cu bulion de roşii
  • verdeaţă tocată congelată
  • sare
  • piper măcinat
  • 1 cană cu ulei
  • 2-3 linguri cu pesmet

 

Mod de preparare:

Fierbeţi tocătura de soia cu apă caldă cât s-o acopere. După 10 min, scurgeţi apa şi treceţi soia într-un castron adânc.

Treceţi cartofii fierţi pe răzătoarea fină, amestecaţi cu soia, adăugaţi 1 felie de pâine înmuiată în apă şi fărâmiţată, cu morcovul trecut pe răzătoarea mică, cu bulionul de roşii, verdeaţă tocată, sare şi piper măcinat.

Frământaţi amestecul cu mâna 3-4 min. întindeţi pesmetul pe planşeul de lucru sau pe un fund de lemn; puneţi amestecul de legume şi soia, rulaţi prin pesmet şi modelaţi chiftele potrivit de mari, prăjiţi-le în ulei fierbinte.

Scoateţi chiftelele pe un platou decorat cu legume murate şi serviţi-le calde, lângă pâine prăjită.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.