Chiftele de legume (Dal Kofta)

Printeaza

Chiftele de legume din: linte, supa, caju, ceapa, pesmet, pasta de curry, stafide.

Ingrediente:Chiftele_de_legume

  • o cana de linte
  • 3 cani de supa sau apa
  • 125 g caju crud
  • o ceapa tocata marunt
  • o cana de pesmet
  • 3 linguri de pasta de curry
  • 3 linguri de stafide

 

Mod de preparare:

Preîrncălziti cuptorul la 180°C. Aduceţi supa de legume la punctul de fierbere, adăugaţi lintea şi fierbeti până se înmoaie şi scade lichidul. Lăsaţi deoparte la răcit.

Tocaţi nucile caju cu robotul de bucătărie sau de mână şi combinafi-le cu lintea acurm rece, ceapa tocată, pesmetul şi pasta de curry.

Dacă amestecul e prea moale, mai adăugaţi pesmet. Dacă e prea uscat, unt de arahide. Modelaţi sub formă de bilute şi înfigeti câte o stafidă în fiecare dintre ele.

Puneti-le într-o tavă acoperită cu hârtie de copt stropită cu ulei şi tineti-le 40 de minute în cuptorul preîncins.

După 20 de minute le puteţi întoarce pe partea cealaltă. Chiftelele pot fi servite aşa sau cu un sos de curry.

Chiftele de legume

Chiftele_de_legume

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.