Chiftele de legume pane
PrinteazaChiftele de legume pane din: cartofi, dovlecei, morcov, oua, faina, parmezan, praf de copt, ulei, sare, piper.
- 2 cartofi
- 2 dovlecei
- un morcov
- 2 ouă
- 200 g făină
- un plic praf de copt
- 20 g parmezan ras
- o lingură ulei + pentru prăjit
- sare
- piper
Mod de preparare:
Legumele spălate şi curăţate se trec prin râzătoare. Se lasă la scurs 30 de minute dovleceii şi cartofii. Se bat ouăle şi se amestecă apoi cu făina, praful de copt, uleiul şi parmezanul, sare şi piper.
Se toarnă peste legume şi se amestecă foarte bine.
In tigaia cu ulei încins se pun cu lingura cantităţi din amestecul de legume şi se prăjesc întorcându-le. Se scot pe şervete de hârtie absorbantă.
Pofta buna!