Chiftele de linte cu verdeata
PrinteazaChiftele de linte cu verdeata din: linte, ceapă, făină, ou, păstâmac, cartof, ulei, verdeaţă, pesmet, sare.
- 500 g linte
- 1 ceapă
- 2 linguri făină
- 1 ou
- 1 păstâmac
- 1 cartof
- 1 ceaşcă ulei
- verdeaţă tocată
- pesmet
- sare
Mod de preparare:
Se fierbe lintea împreună cu un cartof curăţat şi un păstâmac. Se adaugă puţină sare la fiert şi se lasă până când bobul de linte se desface uşor.
Se trece lintea prin. sită, după ce s-a răcit, se amestecă cu un Ou, verdeaţă tocată, o ceapă tocată mărunt şi legumele fierte, tăiate cubuleţe.
Amestecul se sărează şi se piperează, după gust, se îngroaşă cu puţină faină şi se omogenizează. Se fac chiftele care se trec prin faină şi pesmet şi apoise prăjesc în ulei fierbinte.
Se servesc fierbinţi, cu sos de roşii sau cu cartofi fierţi, cu unt şi verdeaţă tocată.
Pofta buna!