Chiftele de miel picant cu raita
PrinteazaChiftele de miel picant cu raita din: iaurt, coriandru, menta, ulei, ghimbir, usturoi, anason, piper, chilli, mazare, carne tocata de miel, ou, sare.
Pentru raita, se amestecă 200g de iaurt natural, 1 mână frunze de coriandru tocate şi una de frunze de mentă tocate. Se lasă la răcit.
Se încinge 1 lingură de ulei într-o tigaie. Se pun 1 ceapă tocată, 1 lingură de ghimbir ras, 2 căţei de usturoi pisaţi, câte 1 linguriţă de piper, anason stelat şi chilii măcinate şi se prăjesc 5 minute, până se înmoaie, apoi se lasă la răcit într-un castron.
Se amestecă 500g carne tocată de miel, 1 mână de mazăre congelată, 1 ou şi mixul de ceapă; se condimentează cu sare. Se modelează 12 chiftele din această compoziţie.
Se încinge în tigaie 1 lingură de ulei şi se prăjesc chiftelele pe fiecare parte 4 minute sau până se pătrund.
Se servesc cu raita.
Pofta buna!