Chiftele de miel picant cu raita

Printeaza

Chiftele de miel picant cu raita din: iaurt, coriandru, menta, ulei, ghimbir, usturoi, anason, piper, chilli, mazare, carne tocata de miel, ou, sare.

Mod de preparare:Chiftele de miel picant cu raita

Pentru raita, se amestecă 200g de iaurt natural, 1 mână frunze de coriandru tocate şi una de frunze de mentă tocate. Se lasă la răcit.

Se încinge 1 lingură de ulei într-o tigaie. Se pun 1 ceapă tocată, 1 lingură de ghimbir ras, 2 căţei de usturoi pisaţi, câte 1 linguriţă de piper, anason stelat şi chilii măcinate şi se prăjesc 5 minute, până se înmoaie, apoi se lasă la răcit într-un castron.

Se amestecă 500g carne tocată de miel, 1 mână de mazăre congelată, 1 ou şi mixul de ceapă; se condimentează cu sare. Se modelează 12 chiftele din această compoziţie.

Se încinge în tigaie 1 lingură de ulei şi se prăjesc chiftelele pe fiecare parte 4 minute sau până se pătrund.

Se servesc cu raita.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.