Chiftele de naut cu susan
PrinteazaChiftele de naut cu susan din: naut, usturoi, ceapa, bicarbonat, seminte de susan, patrunjel, chimen, coriandru, boia, sare, piper, ulei.
- 500 g năut
- 3-4 căţei usturoi
- 1/2 ceapă
- o linguriţă bicarbonat
- o lingură seminţe de susan prăjite
- o legătură pătrunjel
- 2 linguriţe praf de chimen măcinat
- 2 linguriţe coriandru măcinat
- 1/2 linguriţă boia
- sare
- piper
- ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Cu o seară înainte, se pun la înmuiat boabele de năut şi a doua zi se trec sub jet de apă rece şi se scurg foarte bine, să fie uscate.
Se pun boabele în robot şi se adaugă restul ingredientelor. Se mixează, amestecul rezultat se pune într-un vas, se acoperă şi se lasă la rece pentru o oră.
Se încinge uleiul într-o tigaie, se formează chiftelele între palmele uşor umezite şi apoi se prăjesc.
Chiftele de naut cu susan
Pofta buna!